Здравейте, Ина и Роси! Разкажете ни за себе си - кои сте вие и какво правите?
Здравейте! Ние сме Ина и Роси - сестри, основатели на Rosey’s mark и майки на общо 3 деца на възраст между 1 и 3 години. Обичаме цветята, българската природа, танците, готвенето и да прекарваме качествено време със семейството.
Как се роди идеята за Rosey’s mark? Защо рози?
Зад името Rosey’s mark сe крият необятните възможности на българската маслодайна роза като ядливо цвете. Това е идея, по която започнахме работа още със завършването на висше образование, в сферата на бранд и комуникация при Роси и международна търговия при Ина. И двете бяхме мотивирани да намерим начин да представим българското във възможно най-добра светлина в международен план, чрез нещо с безспорно висок статут и произход България. Българската роза и по-конкретно ядливите качества на това нежно маслодайно цвете са нишата, която идентифицирахме преди вече 10 години. Макар тогава да звучеше ексцентрично, днес с радост наблюдаваме разширяващия се интерес, разбиране и приемане на тази наша идея.
Какви продукти можем да открием и какви са техните суперсили?
Розата като ядливо цвете засега сме въплътили в 4 продуктови категории - сладка, чайове, шоколад и розова вода за готвене и напитки. Всяко превъплъщение на розата в Rosey’s mark продукт показва и наслагва нов нюанс от нейните супер-качества в храната.
Например в сладката на Rosey’s mark, които съдържат само плодови захари, откриваме лепкавата и сладка суперсила на розата бързо и лесно да придава флорална оригиналност на палачинки, тостове и сирена. Серията ръчно правени шоколади с розово масло и розови листенца по патентована рецепта от своя страна има най-романтичната и повдигаща настроението сила. Чаят от рози нежно успокоява и създава усещане за хармония. Розовата вода пък има супер-концентрирана сила да овкусява всякакви ястия и напитки - само 1-2 лъжички са достатъчни да трансформирате най-обикновена чаша вода в ароматна флорална напитка.
Общото при всички изброени продукти е че, влагайки розата под различна форма в храната, можем по естествен и деликатен начин да се възползваме не само от флоралните вкусови качества на розата, но и от функционалните ползи на това етерично-маслено цвете-билка. Доказани такива са антиоксидантните, забавящите стареенето, успокоителните и стимулиращите перисталтиката свойства, и всички те се използват отдавна в козметиката, фармацията, ароматерапията и парфюмерията.
Защо хората избират Rosey’s Mark?
Имаме клиенти с различна мотивация, но основно бихме обобщили различните причини за избор на Rosey’s mark продуктите в тези посоки:
- в търсене на разнообразие и оригинални вкусове,
- при романтични поводи и при празнични поводи за подарък,
- при пътуване в търсене на оригинален и емблематичен подарък от България,
- и не на последно място, като част от кошницата храни, създадени с мисъл да са възможно по-близки до природата, с конкретен географски произход и като част от пъзела на балансираното и функционалното хранене.
Защо Кашон от Хармоника е вашият онлайн магазин?
В момента развитието на Rosey’s mark е обвързано със стратегическо партньорство с екипа, който стои зад марките harmonica и Кашон от harmonica, включително във връзка с дистрибуцията. Затова Кашон логично е първият ни избор за доверен партньор в онлайн продажбите. И не само това. Намираме, че цялата продуктова селекция, която предлагате на клиентите на Кашон от harmonica е обединена от изключителното отношение на избраните марки и производители към произхода, суровините и процесите по създаване на честна и чиста храна. Вярваме, че продуктите ни с рози хармонират чудесно с тази визия и се гордеем да бъдем тук с вас.
Ако трябва да опишете Rosey’s Mark само с 3 думи, кои са те?
Флорална Гастрономия от България
Знаем, че разработвате и авторски рецепти с инфузия. Как инфузията намира приложение в кулинарията и какво представлява?
Да, като етерично маслено растение розата е чудесен избор при създаването на различни видове инфузии. Приготвянето на инфузия се състои в извличането на полезните съставки и ароматите на растения и билки чрез накисването им в течност. Намираме, че този метод има страхотно приложение в кулинарията. Вече сме използвали този принцип при създаването на рецептите ни с флорален вкус, като в този коктейл с инфузиран джин с рози. или в това лавандулово мляко за спокоен сън. Всъщност инфузията на рози би проработила чудесно с всеки неутрален на вкус алкохол, мляко, просто във вода и дори с мед, както сме показали тук.
Препоръчайте ни рецепта за сезона!
Вече всички чакаме пролетта с нетърпение, затова днес ви споделяме рецептата ни за пролетни парти хапки.
Пролетни парти хапки с рози, ягоди, козе сирене и мащерка
Продукти:
- 2 ч.ч. брашно
- 1 ч.ч. краве масло
- 1 яйце
- 2 с.л. студена вода
- 100 гр. сладко от рози и ягоди
- 100 гр. козе сирене
- 3 стръка мащерка
- пресни ягоди
Приготовление:
- В блендер поставяме брашното и маслото и пасираме до едри трохи.
- Добавяме яйцето и разбиваме отново.
- Докато разбиваме, добавяме студената вода.
- Когато тестото се оформи на топка, го прехвърляме върху плота, оформяме на диск и завиваме в прозрачно фолио. Охлаждаме в хладилник за 1 час.
- Върху набрашнен плот разточваме тестото с дебелина 0.5 см.
- С помощта на ринг за сладки изрязваме малки кръгове.
- Върху всеки кръг поставяме половин ч.л. сладко от рози и ягоди, парче козе сирене и поръсваме с листа мащерка.
- Към някои хапки по желание можем да добавим и тънък резен пресни ягоди.
- Хапките се прехвърлят в тава върху хартия за печене и се пекат около 8-10 мин. в предварително загрята фурна на 180˚С.
Имаме и видео инструкции за приготвянето на тази рецепта, които можете да видите тук. Освен това знаем, че точно в момента в Кашона се предлага гурме комбинация от сладкото от рози и ягоди на Rosey’s Mark + козе сирене на Хармоника на промо цена. Точно на място!
Отзив/история с клиент, която си спомняте с усмивка и днес?
Отзивите от клиенти са винаги много лични, позитивни и зареждащи за нас, а последния получихме вчера и страшно много ни зарадва заради пълната му искреност и неподправеност. Важно за контекста е да отбележим, че героят в историята, Калин, е на 1 годинкa и 6 месеца. Историята получихме разказана от неговата майка.
Коментари