Този уеб сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете, можете да научите повече тук. Разбрах

КАУЗИ: март

Ето какво можем заедно да подкрепим през март.

Необходимо е да приготвите даренията и да ги дадете при следваща доставка на вашия Кашон. Или да се включите в някоя от доброволческите ни каузи като се запишете чрез сайта на Timeheroes.

Можете да дарите и на Timeheroes Микрофонда, който подпомагането на десетки каузи из цяла България

-- Timeheroes Микрофонд --

1. Дари бебешки храни и пюрета за децата в бежанските центрове в София до 15 март

Какво?

Верни на своята мисия да подпомагат бежанците и търсещите закрила без значение от пол, националност, вероизповедание и възраст, сдружение „Съвет на жените бежанки в България“ стартира дарителска кампания "Донеси пюренце, нахрани детенце" в помощ на най-малките бежанци и търсещи международна закрила в България дечица. Прочетете повече на сайта на Timeheroes.

По последна информация от социалните медиатори в бежанските центрове във Военна рампа, Овча купел и Враждебна в София пребивават над 160 деца на възраст 0-3 години, за чието нормално изхранване са необходими минимум по 3 пюрета на ден и адаптирано мляко. За повечето майки и семейства в центровете е финансово непосилно да осигурят тази храна на децата си.

Помогни с каквото можеш:

  • бебешки пюрета;
  • каши и други бебешки храни;
  • адаптирано мляко.

Всички храни трябва да бъдат неотваряни и в срок на годност, както и да бъдат предадени заедно с касовата бележка (документ за произход).

2. Помогни на младежи в неравностойно положение с материали или ръчно изработени предмети

Какво?

Сдружение "Василица" работи в сферата на неформалното образование и подпомага младежи в неравностойно положение от малките населени места в региона на Варна, деца, отглеждащи се от един родител, и други уязвими групи. Прочетете повече на сайта на Timeheroes.

Имат си и работилничка, в която няколко пъти седмично младежите и доброволци от чужбина изработват бижута от филц, картички, плетени кукли и други предмети в зависимост от уменията на всеки. Планът е да продават готовите изделия на благотворителни базари, а със събраните средства да се грижат за квартални детски площадки, които имат належаща нужда от почистване и боядисване.

Можеш да подкрепиш тяхната кауза като:

  • изпратиш творчески материали (филц, хартия, платове, прежда, игли за филц и др.)
  • подариш ръчно изработени от теб предмети;
  • майсториш в работилницата, винаги когато имаш възможност и желание.

 

 

3. Сортирай, мери, повдигай и реди храни за хора в нужда през март

Включи се в отбора доброволци на Българска хранителна банка, които всяка сряда и петък, от 10:30 до 14:30 ч. сортират и подготвят дарени плодове, зеленчуци и пакетирани храни за подпомагане на хора и семейства в нужда.

Прочетете повече на сайта на Timeheroes.

4. Стани временен приемен дом на коте или куче в беда

Какво?

Бъди съмишленик на Dare 2 Care Animals в каузата за спасяването на бездомни животни и приюти за няколко седмици у вас четирикрако приятелче, докато си намери осиновители. Може би то ще ти даде повече, отколкото ти на него? Опитай.

Да си временен приемен стопанин на котка или куче не е трудно. Прочетете повече на сайта на Timeheroes.

Можеш и ти да дадеш нов шанс за щастлив живот, като:

  • осигуриш дом или (ако вече имаш други животни) отделна стая, където може да се настани животинчето, прибрано от улицата;
  • храниш по 2 пъти на ден кучето/котето;
  • обръщаш му внимание и се грижиш за него спрямо нуждите и характера му;
  • водиш го на ветеринар, ако е необходимо, и др.

Коментари

Обратно горе