Здравей, Невена! Разкажи ни за теб и останалите ентусиасти, с които създавате “Хлябът на Нена” - кои сте вие, какво правите и как започна всичко?
Здравейте! Преди 8 години, след дълги години на мечти и проекции на моята пекарна се реших да се впусна в приключението хляб с квас. Вярвам, че това е моят път, не само защото обожавам да правя хляб и други печива, а и защото от самото начало вселената ми изпраща точните хора в точното време. Хората, без чиято подкрепа нищо не би могло да се случи. Основният фокус на нашата пекарна е да приготвяме чиста и вкусна домашна храна, без консерванти, оцветители, подобрители и всички други абсолютно ненужни изкуствени съставки на масовите храни. Всичко започна с денонощно печене вкъщи на впечатляващи количества хляб, които първоначално носех лично на клиентите - моите приятели, впоследствие и на техните приятели, а след това започнах да продавам хляба си на фермерски пазар. Няколко месеца по-късно отворихме първата ни пекарна. Сега 8 години по-късно вече имаме няколко на различни локации в София.
Какви хлебни и сладкарски изделия предлагате?
Предлагаме разнообразни видове хляб с квас и соден хляб, включително безглутенов. Правим красиви уникални погачи за всякакви поводи. Кифлички и банички по собствени рецепти с ароматно краве масло. Също голямо разнообразие от дребни сладки и соленки, част от тях по наши собствени рецепти, а други по наследствени рецепти на клиенти, приятели и колеги от нашия екип.
С какво се отличават продуктите на вашата пекарна?
Държим много на качеството на суровините, често се е случвало да сменяме доставчици поради промяна в качеството на съответната суровина. Мисля, че за да задържим перфектно качество на крайния продукт е важно да вложим качествени суровини в направата му.
Каква е тайната на вкусния хляб?
Тайната на вкусния хляб си е тайна. ;) Но във всички случаи, освен качествените суровини е важно да се следи и всеки един процес от направата на хляба да се случва в точното време. И разбира се много любов и търпение.
Защо Кашон от Хармоника е вашият онлайн магазин?
Харесваме продуктите на Хармоника. Намираме философията на Хармоника за сходна с нашата, затова сме щастливи и се радваме да сме част от Кашон.
Кое печиво обичате да хапвате най-често?
Обичам всичките ни печива. Намирам нашите хлябове за уникални и не мога да спра да си похапвам от тях.
Отзив/история с клиент, която си спомняте с усмивка и днес?
В една от пекарните ни влиза забързано една дама и припряно ме пита: “Това същата като нашата пекарна в квартала ли е, или просто е със същото име? Случайно минавам оттук и много се изненадах като видях, че и тук има като нашата пекарна.”
Не познавах клиентката ни, но ми стана много, много приятно. Когато създаденото място с много труд и любов се е превърнало в “нашата пекарна” за много хора, значи сме постигнали нашата цел.
Коментари