fbpx “Как се прави хлябът на Нена?” - разказът на самата Нена - Кашон от harmonica

Този уеб сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете, можете да научите повече тук. Разбрах

“Как се прави хлябът на Нена?” - разказът на самата Нена

За магията на хляба можем да говорим много. Но най-добре ще го направи Невена - наш партньор и основател на пекарна “Хлябът на Нена”, мястото, където всяко брашно умело се превръща във вкусно печиво. Замесено с най-качествени суровини, любов и малко тайни, бързо става любимец на всеки, посетил пекарната. Как Невена започва своята мечта, с какво се отличава хлябът и останалите изделия и как се правят, научете в интервюто с нея. :)

Здравей, Невена! Разкажи ни за теб и останалите ентусиасти, с които създавате “Хлябът на Нена” - кои сте вие, какво правите и как започна всичко?

Здравейте! Преди 8 години, след дълги години на мечти и проекции на моята пекарна се реших да се впусна в приключението хляб с квас. Вярвам, че това е моят път, не само защото обожавам да правя хляб и други печива, а и защото от самото начало вселената ми изпраща точните хора в точното време. Хората, без чиято подкрепа нищо не би могло да се случи. Основният фокус на нашата пекарна е да приготвяме чиста и вкусна домашна храна, без консерванти, оцветители, подобрители и всички други абсолютно ненужни изкуствени съставки на масовите храни. Всичко започна с денонощно печене вкъщи на впечатляващи количества хляб, които първоначално носех лично на клиентите - моите приятели, впоследствие и на техните приятели, а след това започнах да продавам хляба си на фермерски пазар. Няколко месеца по-късно отворихме първата ни пекарна. Сега 8 години по-късно вече имаме няколко на различни локации в София.

Какви хлебни и сладкарски изделия предлагате? 

Предлагаме разнообразни видове хляб с квас и соден хляб, включително безглутенов. Правим красиви уникални погачи за всякакви поводи. Кифлички и банички по собствени рецепти с ароматно краве масло. Също голямо разнообразие от дребни сладки и соленки, част от тях по наши собствени рецепти, а други по наследствени рецепти на клиенти, приятели и колеги от нашия екип.

С какво се отличават продуктите на вашата пекарна?

Държим много на качеството на суровините, често се е случвало да сменяме доставчици поради промяна в качеството на съответната суровина. Мисля, че за да задържим перфектно качество на крайния продукт е важно да вложим качествени суровини в направата му. 

 

Каква е тайната на вкусния хляб?

Тайната на вкусния хляб си е тайна. ;) Но във всички случаи, освен качествените суровини е важно да се следи и всеки един процес от направата на хляба да се случва в точното време. И разбира се много любов и търпение.

Защо Кашон от Хармоника е вашият онлайн магазин?

Харесваме продуктите на Хармоника. Намираме философията на Хармоника за сходна с нашата, затова сме щастливи и се радваме да сме част от Кашон.

Кое печиво обичате да хапвате най-често? 

Обичам всичките ни печива. Намирам нашите хлябове за уникални и не мога да спра да си похапвам от тях.

Отзив/история с клиент, която си спомняте с усмивка и днес?

В една от пекарните ни влиза забързано една дама и припряно ме пита: “Това същата като нашата пекарна в квартала ли е, или просто е със същото име? Случайно минавам оттук и много се изненадах като видях, че и тук има като нашата пекарна.” 

Не познавах клиентката ни, но ми стана много, много приятно. Когато създаденото място с много труд и любов се е превърнало в “нашата пекарна” за много хора, значи сме постигнали нашата цел.

Ако и Вие искате да си припомните вкуса на истинския домашен хляб, до 20.06. хлябът на Нена е с 10% по-ниска цена в Кашон. Можете да разгледате всички продукти тук.

Коментари

Обратно горе
Кашон подарък