fbpx Защо да изберете сосовете и мисо пастите на SO Ferments? - Кашон от harmonica

Този уеб сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете, можете да научите повече тук. Разбрах

Защо да изберете сосовете и мисо пастите на SO Ferments?

Радваме се да ви представим новия ни партньор, който ще откриете в Кашон от Хармоника - SO Ferments. Български бранд, който създава продукти по метода на традиционната ферментация. И вероятно вече си мислите за кисело мляко, кисело зеле или пък боза. Да, обаче днес ще си говорим за умами сосове и мисо пасти, естествено ферментирали, с чисти съставки и натурален вкус. За всичко това разказва Антон - основател на SO Ferments.

Здравей, Антон! Как рисунка на жаба-пънкар вдъхнови идеята за SO Ferments?

Идеята за SO Ferments я има от около 3 години. Първо беше малко по-различна концепцията и дори името на бранда, но един ден по време на пандемия, рисувайки със сина ми различни човечета, той ми каза, че иска да му нарисувам жаба пънкар. :) Аз започнах и така се появи човече, което беше първото лого. Започнах да мисля име на бранда и след няколко часа го имах... SO Ferments. Супер! И сега списъци с продукти, ферментирали естествено, които можем да правим и предлагаме на хората. Готово... 20-тина продукта! И така две години по-късно, SO Ferments вече е факт.

Какви продукти предлагате?

В момента имаме близо 40 продукта. Основно се занимаваме с производството на сосове от типа на соевия сос, но освен със соеви зърна, работим и със смилянски фасул, българска леща и правим така наречените Смилян сос и Лентилс сос.

Правим също Мисо, като по същата технология правим СмилянСО и ЛентилсСО пасти. Имаме и една паста, която нарекохме БредСО паста. В нея заместваме соевите зърна с остатъци от квасен хляб! 

Правим и малко по-типични за нашите земи ферментации като кисело зеле и други ферментирали зеленчуци и плодове. Общо взето предлагаме все полезни продукти.

С какво се отличават продуктите SO Ferments? 

С това, че са истински. За съжаление до България стигат много малко истински соеви сосове и дори мисо пасти. Нашите продукти, преди да стигнат до хората, минават през контролирана ферментация за 48 часа с благородни плесени и след това период на зреене от минимум 3 месеца. Вече имаме продукти, които са на по 6 месеца и отгоре.

В SO Ferments продуктите няма добавен мононатриев глутамат, захар, регулатори на киселини, Е-та и тн. Всички вкусове са постигнати натурално.

Разкажи ни повече за ферментацията. Как ферментиралите храни се грижат за здравето ни?

Има различни видове ферментации. Оцетна, алкохолна, млечнокисела, чрез благородни плесени и тн. Ферментиралите храни са толкова полезни, защото ни доставят в лесноусвоима форма всички онези полезни бактерии и ензими, които помагат процеса на храносмилане, дават ни пробиотици и подсилват естествения имунитет. Също така подпомагат за усвояването на по-голям процент от полезните вещества на продуктите, с които ги комбинираме.

Какво е нужно за успешна ферментация?

Качествена суровина, знания, грижи и търпение.

Защо избрахте Кашон от Хармоника за ваш партньор и онлайн магазин? 

Избрахме Кашон от Хармоника за наш партньор, защото подкрепяме философията за качествена храна. Радваме се, че срещаме съмишленици в България, които създават чисти продукти без синтетични препарати.

Кои са твоите най-любими продукти? С какво най-често ги хапваш? 

Трудно ми е да излъчат фаворит. Комбинирам ги с какво ли не. Слагал съм си в риба, боб, супи, яйца… слагам ги навсякъде.

Отзив/история с клиент, която си спомняш с усмивка и днес?

За моя голяма радост са доста. Последните две бяха с двама клиента в един и същи ден, които след закупуването на наши продукти, се върнаха да благодарят за това, което правим.

Ако и Вие искате да се насладите на умами вкуса,  можете да откриете продуктите на SO Ferments с 10% по-ниска цена в Кашон. Разгледайте всички продукти тук.

Коментари

Обратно горе
Кашон подарък