Този уеб сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете, можете да научите повече тук. Разбрах

КАУЗИ: август

Ето какво можем заедно да подкрепим през август.

Необходимо е да приготвите даренията и да ги дадете при следваща доставка на вашия Кашон. Или да се включите в някоя от доброволческите ни каузи като се запишете чрез сайта на Timeheroes.

Можете да дарите и на Timeheroes Микрофонда, който подпомагането на десетки каузи из цяла България

-- Timeheroes Микрофонд --

1. Подари четка и паста за зъби на деца в неравностойно положение

За втора поредна година Сдружение "Василица" организира събиране на четка и паста за зъби, които ще се раздадат в първия учебен ден на деца от малките населени места на област Варна. Целта за новата учебна година е да се повиши вниманието на децата (поне 150 на брой) от бедни семейства към основните здравословни навици, тъй като много от тях стават обект на изолация от съучениците си заради занижена лична хигиена.

Помогни им в мисията колкото може повече деца от 1 до 12 клас да получат четка и паста за зъби и да се научат да полагат необходимите грижи за себе си.

Задължително е и четките, и пастите да са нови, в неотваряни опаковки.

За голяма част от децата, които растат в много бедни семейства, устната хигиена често е сведена до минимум и няма нужда да изброяваме до колко и разнообразни проблеми води това - от лош дъх и подигравки до трайни затруднения в храненето. Помогни за повече красиви и здрави усмивки.

 

Прочетете повече на сайта на Timeheroes.

2. Дари превързочни материали и пакетирани храни на бездомни и зависими хора

„Каритас София” е благотворителна организация, създадена през 1993 г. с мисия да подкрепя уязвими групи от хора. Мобилният им екип работи на различни локации в София и всеки ден подпомага бездомни и зависими от алкохол и психоактивни вещества хора като предоставя първична медицинска помощ, анонимно и безплатно изследване за кръвно преносими инфекции и туберкулоза, съдействие за издаване на лични документи, информация за възможностите и начините за лечение, социално консултиране и други.

Всеки ден през мобилния кабинет на Каритас преминават десетки хора в нужда. За да отговорят на техните потребности, се нуждаят от голямо количество превързочни консумативи. Ще помогнеш на екипа безкрайно, ако дариш материали и стоки от първа необходимост, с които да внесат разнообразие в ежедневието на нуждаещите се:

разтворимо кафе, чай, пластмасови чаши за еднократна употреба;

превързочни материали – стерилни и нестерилни марли, бинт, лейкопласт, памук, мокри кърпички;

пакетирани храни – вафли, бисквити, шоколад.

 

Прочетете повече на сайта на Timeheroes.

Коментари

Обратно горе