fbpx Декември: Коледен Кашон С Кауза - Кашон от harmonica

Този уеб сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете, можете да научите повече тук. Разбрах

Декември: Коледен Кашон С Кауза

Ето как можем заедно да отброим оставащите дни до Коледа

Всеки Кашон от harmonica, поръчан след 6-ти декември и доставен до 19-ти декември, пристига и с предложение за едно по-различно отброяване на дните до Коледа. И то е следното: към познатите начини за отброяване на оставащите дни до празника, сред които отваряне на кутийки с изненади за нас самите или трескаво търсене на подаръци за близките, да добавим още един – правене на добрини към непознати – тези, които най-малко очакват.

Партнираме си с TimeHeroes.org – най-голямата платформа за доброволчество в България и ще бъде чудесно да се включиш и ти.

Ето как:

Запознай се с каузите по-долу в публикацията и избери коя или кои от тях да подкрепиш.

Всеки ден в периода от 13-ти до 20-ти декември добавяй към твоя Кашон от harmonica с Кауза по един подарък в подкрепа на избраната от теб кауза.

Изпрати ни твоя #КашонСКауза не по-късно от 20-ти декември за наша сметка (адресът ще откриеш в края на публикацията) или ни го предай при следващата доставка на твоя Кашон, ако е до тази дата. 

Към всеки получен #КашонСКауза ние ще добавим още 4 продукта, така че броят им да стане 12, и ще се погрижим даровете да достигнат до местата, за които са предназначени.

За да достигне инициативата до повече хора, залепи стикера от въшната страна на Кашона, направи снимка и я качи в социалните мрежи с #КашонСКауза @kashonharmonica.

1. Дари играчки за детската градина в село Септемврийци

Най-новата инициатива на сдружение „Василица“ е в подкрепа на ЦДГ „Слънце“ в с. Септемврийци. Почти всички деца там са от социални слаби семейства, в които родителите успяват да се погрижат само за базовите потребности. Детската градина е единственото място, в което хлапетата имат шанс да придобият повече умения и желяние за учене.

Търсят се всякакви видове играчки и игри, подходящи за деца на възраст от 2 до 6 г. Например:

- образователни игри;

- дидактически игри;

- кубчета и конструктори;

- кукли, колички, камиончета;

- игри, които развиват фината и грубата моторика и др.

Не е нужно играчките да са нови, стига да са запазени и всички части да са налични.

Прочетете повече на сайта на TimeHeroes.

2. Дари санитарни материали на училище за талантливи деца в неравностойно положение

Училище по изкуства и занаяти “Димитър Екимов“ в село Русалия развива уникален, нов подход към образование на деца в неравностойно положение. На пълен пансион в училището растат и се обучават 25 талантливи деца от крайно бедни семейства. Изкуството е силно застъпено в учебната програма, а екип учители, ментори и психолог се грижат ежедневно за своите възпитаници.

Можеш да им помогнеш да посрещнат неочакваните проблеми, като изпратиш хигиенни материали и консумативи, от които винаги има нужда и свършват бързо:

- тоалетна хартия;

- сапун;

- почистващи препарати – за тоалетна, за прозорци, за под;

- дезифенктанти – за пране, за ръце, за под, за кухненско помещение;

- препарати за миене на съдове;

- таблетки за миялна машина;

- прах за пране;

- чували за смет – от 30, 60 и 120 л;

- конци за бърсалки за под;

- мопове

Прочетете повече на сайта на TimeHeroes.

3. Подкрепи с материали арт работилница за младежи от домове.

Материалите за работа се изчерпват светкавично, затова екипът на “РеАрт“ има нужда от малко помощ от теб. Ето списък с най-необходимото:

- текстилни бои – най-вече черно и бяло;

- четки за рисуване – плоски, различни размери;

- гъбички, тампончета и валячета;

- шаблони за отпечатване;

- тениски и потници – предимно бели, размер S, M и L (децата са на 14 – 17 г.)

Важно уточнение за тениските – ако не са нови или купени от магазините за дрехи втора употреба, трябва да са минали химическо чистене и да приложиш бележката, иначе няма как да ги приемат.

Прочетете повече на сайта на TimeHeroes.

Изпрати ни твоя коледен #КашонСКауза не по-късно от 20-ти декември за наша сметка на адрес: гр. София, бул. Никола Петков 55А за Био България ООД, 0882277191 или ни го предай при следващата доставка на твоя Кашон, ако е до тази дата.

Коледа е само веднъж в годината, а някои от каузите се нуждаят от целогодишна подкрепа, не сезонна. И тъкмо заради това с отминаването на празника, не бива да отминава и чувството за съпричастност. Заедно можем да подкрепим тези и други каузи и през останалото време на годината.

Благодарим ти!

Коментари

Обратно горе
Кашон подарък