Този уеб сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете, можете да научите повече тук. Разбрах

Кашон с рецепта - Vindaloo

Рецепта, подправки и нужните продукти, за да сготвите вкъщи нещо различно и супер вкусно.

31.95 лв.
добавете други продукти в кашона
Съдържание
1
Spizing kit рецепта и подправки
1
глава лук
1
джинджифил
1
глава чесън
1
ориз басмати Bio Agros
1
свинско от бут или шол Чифлик Ливади

Spizing подбират най-високо качество подправки без никакви компримоси от цял свят. Подправките се комбинират в разработени от тях рецепти, към които добавяме нужните продукти за да сготвим вкъщи уникално ястие за 4 човека. 

Виндалу е популярно индийско къри от региона Гоа, повлияно от португалските колонизатори, които съхранявали свинското месо на корабите си, като го мариновали с оцет, чесън и сол. След комбинация на този метод на съхранение и готвене с индийските подправки се е получило днешното Vindaloo, което е известно като едно от най-пикантните, ароматни и люти индийски кърита. Оригинално за приготвянето на Виндалу се използва свинско, но може да бъде приготвено и с пиле, агнешко или телешко.

Подправки: червен пипер, кимион, кориандър, черен пипер, канелa, синап*, лют червен пипер, сминдух, зелен кардамон, карамфил.
*подправката е от групата на алергените

Всички зеленчуци в Кашона са от биологично земеделие.

Добавете по желание:

Люти чушки от Cosmovedа

Продукти, които трябва да имате вкъщи:

Сол, мазнина, оцет.

ПОРЦИИ: 4-6
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА: 45 МИН
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ: 70 МИН

Рецептата се приготвя оригинално със свинско месо. Можете обаче да го замените с пилешко или риба по ваш вкус.

ПРОДУКТИ
  • 800 г - 1 кг месо пасищно свинско
  • 1 среднa глава лук (100 г)
  • 4 см джинджифил (1 с.л. в настърган вид)
  • 7 скилидки чесън (1 с.л. в настърган вид)
  • 6 с.л. мазнина
  • 6 с.л. винен оцет
  • 1-2 люти чушки (по желание)
  • ориз басмати (за гарнитура)
  • сол

 

Коментари

Обратно горе