Този уеб сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете, можете да научите повече тук. Разбрах

Кашон с рецепта - Korma

Рецепта, подправки и нужните продукти, за да сготвите вкъщи нещо различно и супер вкусно.

38.49 лв.
добавете още продукти в кашона
Съдържание
1
Spizing kit рецепта и подправки
2
глави лук
1
джинджифил
1
50 грама кашу
1
кисело мялко 3.6% harmonica
1
басмати ориз Bio Agros
1
Свински бут или шол Чифлик Ливади

Spizing подбират най-високо качество подправки без никакви компримоси от цял свят. Подправките се комбинират в разработени от тях рецепти, към които добавяме нужните продукти за да сготвим вкъщи уникално ястие за 4 човека. 

Корма е индийско ястие, пренесено в Северна Индия, Пакистан и Бангладеш от нашествениците от Централна Азия през 16 век. Те традиционно приготвяли овчето месо, задушено в прясно или кисело мляко – един от основните празнични методи за приготвяне на агнешко месо сред арабите и бедуините и до днес. В Индия са го комбинирали с традиционните за тях подправки и така се е появило ястието Корма (от турското kavurma – готвено месо). Индийската корма, освен с традиционните кориандър и кимион, се характеризира с крема от ядки (най-често кашу и бадеми) и използването на кисело или кокосово мляко.

Подправки: кориандър, гарам масала, канела, кимион, куркума, черен пипер, лют червен пипер, зелен кардамон, карамфил, дафинов лист.

Всички зеленчуци в Кашона са от биологично земеделие.

Продукти, които трябва да имате вкъщи:

Сол, мазнина.

Добавете по желание:

Люти чушки от Cosmoveda

 

ПОРЦИИ: 4
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА: 15 МИН
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ: 50 МИН
ПРОДУКТИ
  • 800 г - 1 кг свинско
  • 2 глави лук (200 г)
  • 4 см джинджифил (1 с.л. в настърган вид)
  • 7 скилидки чесън (1 с.л. в настърган вид)
  • 300 г кисело мляко
  • 8 с.л. мазнина
  • 50 г сурови кашу/белени бадеми
  • 1-2 люти чушки (по желание)
  • пресен кориандър (по желание)
  • прясна мента (по желание)
  • ориз басмати (за гарнитура)
  • сол

Коментари

Обратно горе